Riera Salvet 21, Vilassar de Dalt
c/ Ernest Lluch, 41 Teià
93 007 77 96
691 170 860
info@tanitdifusio.cat

VISITA A LA CELLA VINARIA: EL VI A L'ANTIGA ROMA

Descobreix la història i la tradició vinícola del Maresme a través de les restes arqueològiques del celler romà de Teià.

La producció de vi a la zona del Maresme està documentada des d’època dels íbers, però va ser amb els romans quan es van començar a explotar els cultius de vinya de manera intensiva. Així ho diuen les fonts llatines, les quals esmenten la Laietània com una de les zones amb més producció del vi de la Tarraconensis. L’arqueologia també corrobora aquest fet a través de la troballa de nombrosos jaciments relacionats amb la producció i comercialització del vi arreu del Maresme.

Una de les mostres més paradigmàtiques d’aquesta activitat és la cella vinaria de Teià, un celler romà d’unes dimensions considerables que va albergar durant més de quatre segles, la producció i emmagatzematge del vi de, essent un dels centres productors més destacats de la zona.

 

Descripció

La Visita a la cella vinaria és un itinerari pel parc arqueològic de la cella vinaria de Teià que inclou una primera visita al centre d’interpretació del parc arqueològic on s’introdueix la romanització a partir d’un audiovisual així com la visita guiada pel jaciment arqueològic. Amb la visita es descobrirà com es produïa i s’emmagatzemava el vi en època romana, amb quins elements es duien a terme aquestes activitats, així com el tipus de vi que es produïa. 

Durada: 1 h
Preu: 5,5€ per persona (IVA inclòs). Grup mínim de 15 persones.
Municipi: Teià
Idiomes: Català, castellà, anglès i francès
Capacitat: 50 persones
Guiatge: Si

Ruta

Què inclou la ruta/visita:

  • Visita al Centre d’Interpretació del Parc Arqueològic que inclou un audiovisual. 
  • Visita guiada al jaciment romà de Teià,  la Cella Vinaria.

Reserves

Contacte de reserves:

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

691 170 860

 

Condicions particulars:

En cas que l’activitat contractada no es pugui dur a terme per raons alienes a Tanit didàctica i difusió cultural, aquesta serà substituïda per una altra activitat d’igual valor i temàtica. El client serà informat de forma prèvia via correu electrònic.

Recomanem que contacti el més aviat possible per a concertar l’activitat omplint el formulari de contacte o enviant un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. per a poder escollir les dates que més li convinguin.

CONTACTA AMB NOSALTRES

Telèfon: 93 007 77 96691 170 860

Email: tanitdifusio@tanitdifusio.cattanitdifusio@tanitdifusio.cat

On somc/ Ernest Lluch, 41
08329 Teià
Barcelona

SEGUEIX-NOS

Facebook TanitdifusioTwitter TanitdifusioRss Tanit Difusió

Youtube TanitdifusioGoolge+ TanitdifusioInstagram Tanitdifusio

TANIT DIDÀCTICA I
DIFUSIÓ CULTURAL

INICI / BLOG / VÍDEOS
/ ESCOLES / CONSULTORIA
/ RUTES I VISITES GUIADES A GRUPS
/ CONTACTE / NOTA LEGAL