Riera Salvet 21, Vilassar de Dalt
c/ Ernest Lluch, 41 Teià
93 007 77 96
691 170 860
info@tanitdifusio.cat

 La Casa de Cos visualitzar 01

 

Sovint quan parlem de patrimoni associem el mot a centres d’interpretació o museus.... però a Vilassar de Dalt fa anys que vàrem anar una mica més enllà apostant per una senyalització d’elements patrimonials i espais d’interès general a peu de carrer.

 

El fet de posar contingut a l’abast del ciutadà compleix una doble vessant, per una banda la conscienciació ciutadana i coneixement d’aquell bé patrimonial i per l’altra la possibilitat de descoberta d’elements per part del visitant.

 

Els plafons col·locats en els carrers de la vila sobre una base de ferro corten, consten d’un dibuix amb fonament històric de la mà del dibuixant Francesc Riart, un breu text en català, castellà, francès, anglès i braille i un seguit d‘imatges de testimonis materials que contextualitzen l’element que volem destacar.

 

D’aquesta manera hem treballat sobre els jaciments prehistòrics de can Boquet, els forns romans de la Fornaca, la necròpolis tardoromana de les pistes d’atletisme, les antigues escoles, la fàbrica de can Manyer, la Massa, l’Estrella, els carrer de cases de cós i elements com la volta catalana, la màquina de vapor de can Manyer o el paviment  hidràulic.

 

Un disseny unificat, un text a l’abast del públic familiar i una aportació visual han permès que, poc a poc, oferim un circuit de descoberta del nostre patrimoni tot passejant pels carrers de Vilassar.

 

Vilassar és un mosaic ric i variat de patrimoni de totes les èpoques, i els darrers anys el municipi ha apostat fermament perquè a través de rutes guiades, activitats lúdiques, tallers i senyalització aquest ventall esdevingui l’eix sobre el que fonamentar el desenvolupament turístic del municipi. Per aquest objectiu hem sumat la iniciativa del Museu Arxiu de Vilassar, l’aposta de la regidoria de Turisme i el suport de l’Àrea de Turisme de la Diputació de Barcelona

 

Acostar el patrimoni a la gent, posar-lo a l’abast del qui passeja, destacar aquells valors que ens identifiquen com a comunitat... en resum treballar per la difusió del nostre patrimoni és l’objectiu principal de l’actuació, essent conscients que el coneixement del nostre entorn ens empeny a preservar-lo.  

 

Enric Ortega

Director del Museu Arxiu de Vilassar

CONTACTA AMB NOSALTRES

Telèfon: 93 007 77 96691 170 860

Email: tanitdifusio@tanitdifusio.cattanitdifusio@tanitdifusio.cat

On somc/ Ernest Lluch, 41
08329 Teià
Barcelona

SEGUEIX-NOS

Facebook TanitdifusioTwitter TanitdifusioRss Tanit Difusió

Youtube TanitdifusioGoolge+ TanitdifusioInstagram Tanitdifusio

TANIT DIDÀCTICA I
DIFUSIÓ CULTURAL

INICI / BLOG / VÍDEOS
/ ESCOLES / CONSULTORIA
/ RUTES I VISITES GUIADES A GRUPS
/ CONTACTE / NOTA LEGAL