Riera Salvet 21, Vilassar de Dalt
c/ Ernest Lluch, 41 Teià
93 007 77 96
691 170 860
info@tanitdifusio.cat

Amb aquesta entrada comencem una nova iniciativa del blog! A partir d’ara, periòdicament, us proposarem pel·lícules o llibres sobre els temes que tractem i ens interessen a Tanit, que haguem vist o llegit i que ens semblin interessants.

La nostra primera aportació és el documental Camí a l’escola, de Pascal Plisson. Aquest, es va estrenar a les sales de cinema al 2013 i ha estat guardonada als Premis Cesar i al Festival de film Locarno.

És un pel·lícula optimista, que narra la història de 4 infants que cada dia afronten el repte d’arribar a l’escola, malgrat les condicions socials, econòmiques o geogràfiques adverses. Els protagonistes venen de l’Índia, del Marroc, d’Argentina i de Kènia i ens recorden, una vegada més, que encara ens queda molt camí per recórrer en el camp de l’educació a les aules. Així, i malgrat que se li pugui retreure un cert punt de vista neoliberal, en el que l’esforç sempre es veu recompensat, és interessant reflexionar sobre el dret a l’educació a través dels ulls de nens i nenes, sobretot tenint en compte que es tracta de casos reals i actuals.

Casualment, una altra pel·lícula de Pascal Plisson està ara mateix a les sales de cinema català. Es tracta del documental El gran dia, que podríem considerar una continuació de Camí a l’escola. En aquest cas, però, els protagonistes són joves o adolescents que es presenten a unes proves que porten molt temps preparant-se i que els poden canviar les vides, malgrat les situacions siguin més aviat adverses. Aquesta nova aportació ja ha despertat tot tipus de crítiques!

Esperant a veure-la, de moment us animem a compartir Camí a l’escola en família o a les escoles, ja que segur que els infants tenen molt a dir-hi!

Article de Mònica de la Torre Andreu

CONTACTA AMB NOSALTRES

Telèfon: 93 007 77 96691 170 860

Email: tanitdifusio@tanitdifusio.cattanitdifusio@tanitdifusio.cat

On somc/ Ernest Lluch, 41
08329 Teià
Barcelona

SEGUEIX-NOS

Facebook TanitdifusioTwitter TanitdifusioRss Tanit Difusió

Youtube TanitdifusioGoolge+ TanitdifusioInstagram Tanitdifusio

TANIT DIDÀCTICA I
DIFUSIÓ CULTURAL

INICI / BLOG / VÍDEOS
/ ESCOLES / CONSULTORIA
/ RUTES I VISITES GUIADES A GRUPS
/ CONTACTE / NOTA LEGAL