Riera Salvet 21, Vilassar de Dalt
c/ Ernest Lluch, 41 Teià
93 007 77 96
691 170 860
info@tanitdifusio.cat

Quan ets arqueòleg és bastant comú que la gent s’interessi per la teva feina, bé per desconeixença sobre el que fas o bé perquè en tenen una idea equivocada. I no és estrany; Hollywood s’ha encarregat de posicionar l’arqueologia com una aventura sense fi on l’objectiu és aconseguir un tresor i descobrir grans secrets.

A banda d’aquestes cites cinematogràfiques els arqueòlegs del s. XIX i principis del s. XX tampoc han ajudat a fer sortir l’arqueologia del romanticisme literari i el culte a la peça. Tothom recorda la cerca incansable d’ Schliemann a partir de la Ilíada de la ciutat de Troia, a Hisarlik (Turquia), excavació en la que va destruir part de les restes posteriors i anteriors d’aquest indret.

Tot i això, des de fa uns anys s’està desenvolupant i defensant l’arqueologia com una ciència amb una metodologia estricta, que es nodreix de moltes altres ciències com la geologia, l’antropologia o la química i que ha generat nombroses ciències auxiliars com l’arqueozoologia, l’arqueobotànica o l’arqueometria. En el camp això es tradueix en una planificació de la feina, una bona disposició de materials i en molta paciència i minuciositat. Una excavació arqueològica s’ha d’estructurar i planificar i ha de tenir uns objectius definits i concisos.

Així doncs, és necessari abandonar el romanticisme arqueològic i considerar aquesta feina com el que és: una ciència social que estudia el passat a través de les restes materials per tal de poder contribuir al discurs històric d’un període en concret.

Article de Laia Castillo Cerezuela

CONTACTA AMB NOSALTRES

Telèfon: 93 007 77 96691 170 860

Email: tanitdifusio@tanitdifusio.cattanitdifusio@tanitdifusio.cat

On somc/ Ernest Lluch, 41
08329 Teià
Barcelona

SEGUEIX-NOS

Facebook TanitdifusioTwitter TanitdifusioRss Tanit Difusió

Youtube TanitdifusioGoolge+ TanitdifusioInstagram Tanitdifusio

TANIT DIDÀCTICA I
DIFUSIÓ CULTURAL

INICI / BLOG / VÍDEOS
/ ESCOLES / CONSULTORIA
/ RUTES I VISITES GUIADES A GRUPS
/ CONTACTE / NOTA LEGAL