Riera Salvet 21, Vilassar de Dalt
c/ Ernest Lluch, 41 Teià
93 007 77 96
691 170 860
info@tanitdifusio.cat

Francesco Tonucci (1940), també conegut pel pseudònim de “Frato”, és un reconegut i influent psicopedagog i dibuixant italià. En particular, les seves iròniques vinyetes sobre el món de l’educació s’han traduït a nombroses llengües i s’han difós més enllà del món acadèmic.

En aquest dibuix, Frato ironitza sobre les sortides escolars, fent-nos reflexionar sobre quin és l’objectiu de sortir amb els alumnes a conèixer l’entorn i el patrimoni que ens envolta. Així, lluny de sortir de les escoles amb recança, o amb la voluntat de recollir més apunts que experiències, les activitats escolars fora dels centres haurien d’apostar per un coneixement vivencial dels nostres barris, ciutats, pobles i entorns naturals.

Les sortides educatives són un element necessari i important en les trajectòries d’aprenentatge dels infants i joves. Els motius per a realitzar sortides escolars són molts i de diferent índole: des del buscar fer una activitat que es surti de la rutina per motivar el grup classe fins al tenir en compte que les escoles i instituts han de projectar-se més enllà dels seus recintes perquè l’educació sigui complerta i significativa. Cal tenir doncs present que cal explorar més enllà de les aules tant sovint com sigui possible.

I és que les sortides educatives són el moment ideal perquè els alumnes experimentin directament amb la realitat treballada a l’aula. És per tant l’hora que toquin, explorin, interactuïn i coneguin amb metodologies i pràctiques socials. En aquest sentit, també cal tenir en compte que les sortides són estones de relació entre companys i educadors i que cal respectar i valorar aquests espais de convivència i de llibertat.

Sembla doncs, que caldria apostar per realitzar sortides que permetessin relacionar-nos amb l’ambient a través de didàctiques innovadores i del foment dels vincles emocionals.

Que els alumnes no tornin a casa dient que erl més interessant que han vist sigui el clatell del seu company!

 

Article de Mònica de la Torre Andreu

CONTACTA AMB NOSALTRES

Telèfon: 93 007 77 96691 170 860

Email: tanitdifusio@tanitdifusio.cattanitdifusio@tanitdifusio.cat

On somc/ Ernest Lluch, 41
08329 Teià
Barcelona

SEGUEIX-NOS

Facebook TanitdifusioTwitter TanitdifusioRss Tanit Difusió

Youtube TanitdifusioGoolge+ TanitdifusioInstagram Tanitdifusio

TANIT DIDÀCTICA I
DIFUSIÓ CULTURAL

INICI / BLOG / VÍDEOS
/ ESCOLES / CONSULTORIA
/ RUTES I VISITES GUIADES A GRUPS
/ CONTACTE / NOTA LEGAL